Concertnieuws

Preuvenement 2019

preuvenement2019kleinZondag 25 augustus heeft een 6-tal leden van Divertimento op de Brink in Assen gemusiceerd. Dit was in het kader van het jaarlijkse Preuvenement. Vorig jaar gaven wij met een informatiestalletje ook acte de présence. Dat leverde toen vooral natte pakken op door de herfstachtige omstandigheden. Dit jaar mochten wij onder ideale zomerse omstandigheden een muzikale bijdrage leveren. Met dank aan een aantal leden en partners die niet meespeelden werden er flyers rondgedeeld en informatie over het orkest gegeven. Op deze wijze hebben wij Divertimento bij een groter publiek op de kaart kunnen zetten. Het was erg druk, maar vooral heel gezellig op de Brink.

concert Bovensmilde 10 november

kerk bovensmildeHier zal het orkest in kleinere bezettingen muziek van Dvorák en H.Andriessen ten gehore brengen. Er wordt nog een derde muziekstuk uitgekozen om het programma te completeren.

Wij spelen dan in de oude waterstaatskerk in Bovensmilde.
De organisatie is geheel in handen van de stichting cultuurpodium Bovensmilde.

Daar kunt u ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

the snowman

The Snowman (De Sneeuwman) is een Britse kinderfilm uit 1982, gebaseerd op het boek van Raymond Briggs uit 1978. De film is in 1983 genomineerd geweest voor een Oscar, in de categorie Best Animated Short Film (Beste korte animatie-film). De muziek voor deze film werd geschreven door Howard Blake. Heel bekend is het liedje Walking in the air, dat door de Finse metalband Nightwish werd gecoverd.

Divertimento heeft twee besloten filmvoorstellingen op het programma, waarbij het orkest de muziek speelt: een nieuwe uitdaging! Er is een besloten voorstelling in de Kloosterveste in  Assen en een voorstelling voor kinderen en hun ouders van het AZC in Assen. Op het programma in de Kloosterveste staan ook stukken van Andriessen, Beethoven en Tsjaikovski.

Concert zaterdag 15 juni 2019

Locatie: Stefanuskerk Westerbork

Soliste : Mezzo sopraan Rosina Fabius.

We spelen onder andere werken van Bizet, Saint-Saens, Berlioz en Dvorak

Meer informatie volgt

Concert zondag 16 juni 2019

Locatie: Magnuskerk Anloo

Soliste : Mezzo sopraan Rosina Fabius.

We spelen onder andere werken van Bizet, Saint-Saens, Berlioz en Dvorak

Meer informatie volgt