Concertnieuws

Divertimento presenteert: Muziek van Toon!


olifantgroot27 oktober: Muziek van Toon, een voorstelling van schrijver Toon Tellegen, met  kamerorkest Divertimento.

Een prachtig samenspel van de bekende schrijver en dichter Toon Tellegen en het Noord-Drents Kamerorkest Divertimento op 27 oktober a.s. om 15.00 en 19.00 uur, in De Schalm, Podium Zuidhaege, Assen.

Deze speciaal voor het JeugdTheaterFestival samengestelde voorstelling, voor jong en oud, wordt maar liefst twee keer opgevoerd! Na afloop is er een kennismaking met de schrijver en signeert hij zijn boeken, die ter plekke worden verkocht.

Toon Tellegen schrijft al vele jaren verhalen voor kinderen. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond. Toon Tellegen schrijft nog steeds en met grote regelmaat gedichten.

De verhalen worden omlijst door een dierenmuziekprogramma: zo komt de olifant voorbij (Debussy, la Berceuse des éléphants), de vogels (Rimski-Korsakow, Danse des oiseaux), de leeuw (Poulenc, le Lion amoureux) Ook worden er werken van Brahms, Bizet, Rameau en Sibelius uitgevoerd.

Kaartverkoop

De kaartverkoop wordt ditmaal verzorgd door Podium Zuidhaege.

Zaal        De Schalm, Podium Zuidhaege

Tijd         15:00 uur en 19:00 uur

Prijs       kinderen € 3,50 , volwassenen € 5,00

Kaarten via: www.podiumzuidhaege.nl/evenement/jeugdtheaterfestival-muziek-van-toon-door-kamerorkest-divertimento-amp-toon-tellegen/4940.