!! 50 jaar     Logo4     50 jaar !!

Concertnieuws

Plannen 2021 en 2022: 50 jaar Divertimento!

Na de zomervakantie beginnen we met devoorbereidingen van ons najaarsconcert. Daar zal onder andere het harpconcert van F.A.Boieldieu met soliste Hanneke Landa ten gehore worden gebracht.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat het orkest in Zuidlaren is opgericht. Hier gaan we iets later dan gepland op een bijzondere wijze aandacht aanbesteden. We willen op 29 januari 2022 een masterclass voor ons orkest en ensembles van buiten het orkest organiseren. 12 F zaterdag ebruari 2022 is er dan een bijzonder concert voor basisschoolleerlingen met het Keuning jeugdorkest uit Assen.

En verder zijn er plannen om zaterdag 26 maart een bezoek te brengen aan onze naamgenoot in Doetinchem: Kamerorkest Divertimento. Het jaar wordt dan in juni 2022 afgesloten met een feestelijk concert, waarbij we een wereldpremi√®re voor ons orkest met solo klarinet ten gehore willen brengen. 

Uiteraard is alles afhankelijk van de ontwikkelingen van de coronamaatregelen. Bij de repetities en concerten staat de veiligheid van bezoekers en spelers centraal. Bij ieder concert zullen wij tijdig informatie verstrekken over de dan geldende regels en toe te passen maatregelen.

Terugblik: orkest in Coronatijd

In de periode tussen de lockdowns hebben wij als het volgens de coronamaatregelen kon een aantal keren gerepeteerd. Soms in kleinere samenstelling (wekelijks afwisselend een strijkers- en een blazersrepetitie), en wanneer de maatregelen daarvoor ruimte boden in volledige bezetting. Uiteraard speelden alleen degenen die daarvoor voelden mee. In Podium Zuidhaege kunnen wij gebruik maken van een ruime en veilige zaal. Wij zijn de medewerkers van Podium Zuidhaege zeer dankbaar voor de wijze waar op zij ons tegemoet zijn gekomen om de repetities mogelijk te maken.

Na de gedwongen stop ten gevolge van coronamaatregelen, zijn wij voor de zomervakantie nog een aantal keer bij elkaar gekomen. In juni 2021 zijn wij begonnen met de voorbereiding van het eerste concert in het kader van de viering van ons 50 jarig jubileum.

Het afgelopen jaar hebben we van een aantal leden afscheid genomen. Bij de blazers hebben we alle vacatures weer kunnen invullen en datzelfde is ook bij de celli gelukt. We kunnen nog steeds versterking gebruiken bij de violen en altviolen.

28 november 2021 Westerbork

De voorhof WesterborkZondagmiddag 28 november spelen wij in "de Voorhof" te Westerbork.

Op het programma onder meer het harpconcert van F.A. Boieldieu, met soliste Hanneke Landa.

Nadere informatie over dit concert volgt later.