Sinds dinsdag 19 november 2023 is Peter Gaasterland dirigent van Divertimento
Onder leiding van Peter hopen we vele mooie concerten te gaan geven. 
 
                         
 

CV Peter Gaasterland

Peter Gaasterland (1957), studeerde fagot aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam waar hij in 1980 het diploma uitvoerend musicus behaalde met aantekening kamermuziek. Ook volgde hij een masterclass bij Milan Turkovic en in 1976  een internationale Kamermuziekcursus in Zweden.

Reeds tijdens zijn studie werd hij op 19 jarige leeftijd benoemd in het Utrechts Symfonie Orkest, waarna benoemingen als solo fagottist volgden bij het Radio Symfonie Orkest en vanaf 1991 het Residentie Orkest.

Als kamermusicus was hij actief in verschillende ensembles en vormde een duo met de pianiste Mariken Zandvliet.

Peter Gaasterland maakte diverse cd-opnamen en trad regelmatig als solist op. Tevens doceerde hij bijna 30 jaar lang aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle

In september 2001 begon hij met de studie orkestdirectie - docent Jan Stulen –  welke hij in 2006 afsloot aan het conservatorium van Rotterdam. 

Van 2004 – 2022 was hij chefdirigent én artistiek leider van het Delfts Symfonie Orkest alsmede het door hem opgerichte Delfts Kamer Orkest

Bij het Residentie Orkest assisteerde hij lange tijd zijn chefdirigent Neeme Järvi , dirigeerde educatieve projecten en amateurdagen voor orkestmusici. Tevens diverse ensembles uit het Residentie Orkest op bijv. Noordereind Festival, Festival Classique, Festival ‘de Parade’ enz.

Als repetitor bij het Gelders Orkest, Nationaal Jeugd Orkest, Krashna Musica Delft en Musica den Haag. 

Vanaf 2012 -2017 doceerde Peter slagtechniek orkestdirectie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en leidde diverse orkestprojecten w.o. “de Staat” van Louis Andriessen en voorstellingen met poppentheater Gnaffel in de Peer Gynt Suite(s) van E. Grieg.

Tevens is Peter Gaasterland enkele jaren bestuurslid geweest van de Fagotclub Nederland.

Sedert zijn prepensioen – september 2017 – is hij woonachtig in Norg ( Drenthe ) en nu met veel plezier als dirigent verbonden aan kamerorkest “Divertimento “ .